MAKROIQTISODIY KO‘RSATKICHLARNI PROGNOZ QILISHNING MOHIYATI, AHAMIYATI VA TURLARI - Abdug‘ayurova , Xurshida Jamolddin qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bozor iqtisodiyoti sharoitida prognozlash ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanish, strategiya va taktikani shakllantirishning hal qiluvchi ilmiy omillaridan biri bo‘lib hisoblanadi. Ushbu tezisda prognozlashning mohiyati, uning iqtisodiy ahamiyati, prognozlashning turli mezonlarga ko‘ra turlari yoritilgan.