RANGTASVIRDA TURLI USLUB VA OQIMLARNING SHAKLLANISHI, REALIZM YO‘NALISHIDA ISHLASHNING AHAMIYATI - Hayitboyev, Diyorbek Jonibekovich; Nazarova , Zuhra O‘rinboy qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada tasviriy san’at turlarining asosiy bosqichlaridan bo‘lgan rangtasvir yo‘nalishining tarixi, ishlanish uslublari va shu bilan bir qatorda rangtasvirning asosiy oqimlaridan biri bo‘lgan realizm san’ati haqida ma’lumotlar keltirilgan. Maqolaning asosiy qismi realizm san’atiga qaratilgan bo‘lib, bunda ushbu oqimning paydo bo‘lishi, rivojlanishi, hayotiy voqealarni badiiy uslubda real tasvirlanganligi tarixiy manbalar asosida yoritilgan.