АБДУРАУФ ФИТРАТНИНГ “ОИЛА” АСАРИДА АХЛОҚИЙ ҚАРАШЛАРНИНГ ЁШЛАР ТАРБИЯСИДАГИ АҲАМИЯТИ - Тожалиева, Мухайёхон Абдурахим қизи (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу мақолада А.Фитратнинг “Оила” асарининг ёшлар учун ҳаётий қўлланма бўлувчи тарбиявий, юксак ахлоқийлик қарашларини ўрганишга ҳаракат қилинган. Туркистон ва туркистонликни озод кўриш, ахлоқий қадриятлар нималардан иборат ва уларга қандай эришиш кераклиги, бугунги кунда ёшлар тарбиясида билим ва касб-ҳунарга қизиқиш, ота-онага хурмат, дўстга садоқат, меҳр-шафқат, ҳалоллик ва поклик каби ахлоқий фазилатлар каби масалаларга эътибор қаратилган.