ТОШКЕНТ ШАХРИ ВА ТОШКЕНТ ВИЛОЯТИДА COVID -19 ПАНДЕМИЯСИДАН КЕЙИН ИНСУЛЪТ АСОСИЙ ХАВФ ОМИЛЛАРИНИ ИНСУЛЪТ РЕГИСТРИ АСОСИДА ТАХЛИЛИ - Алимов, Бобир Актамович (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
2020-йил 1-сентябридан 2022-йил 31-декабрьгача бутун Тошкент шаҳри ва Тошкент вилояти бўйлаб инсульт регистри ўтказилди. Биринчи йилида 7129 инсульт ҳолати қайд этилган. Тадқиқотнинг иккинчи йилида 6543 та янги ва такрорий инсульт ҳолатлари қайд этилган. бутун давр мобайнида 13672 нафар инсульт билан касалланган бемор рўйхатга олинган: улардан 7014 нафари эркаклар (51,3%) ва 6658 нафари аёллар (48,6%). Инсулът билан касалланган беморларнинг ўртача ёши 58,6±5,4 ёшни ташкил этди. Тошкент шаҳрида тадқиқотнинг биринчи йилида 5029 та, иккинчи йили эс 4852 та ҳолат қайд этилди.