YANGI O‘ZBEKISTONNING IQTISODIY STRATEGIYASINING AMALGA OSHIRISH YO‘NALISHLARI - Hamidova , Shahzoda Odiljanovna; To‘xtamurotov , Axmadali Muhammadali o‘g‘li; Jalolov, Farxod Shuhratbek o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada Yangi O‘zbekistonning 2022-2026- yillarga mo‘ljallangan Taraqqiyot strategiyasini uchinchi yo‘nalishi- “milliy iqtisodiyotni jadal rivojlantirish va yuqori o‘sish sur’atlarini ta’minlash”, maqsadini amalga oshirish bo‘yicha O‘zbekistonda aholi turmush darajasini oshirish, ijtimoiy muammolarni yechish, mamlakatning jahon hamjamiyatidagi iqtisodiy va siyosiy mavqeini mustahkamlashga erishish va makroiqtisodiy barqarorlik va iqtisodiy o‘sishni ta’minlash, iqtisodiy islohotlar strategiyasining iqtisodiy islohotlarning asosiy maqsadi haqida so‘z yuritilgan.