АРГУМЕНТЛАРНИ ГУРУҲЛАРГА АЖРАТИБ БАҲОЛАШ УСУЛИДА КЎП ПАРАМЕТРЛИ НОЧИЗИҚЛИ РЕГРЕССИЯ ТЕНГЛАМАЛАРИНИ ҚУРИШ МАСАЛАЛАРИ - Рабимкул, Абдуназаров; Иброҳимов , Жавоҳир Баҳром ўғли; Пўлатов, Бахтиёр Собирович; Нориева, Азиза Жасур қизи (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Замонавий ҳисоблаш техникалари ва дастурлаш технологияларининг жадал суръатлар билан ривожланиб бориши турли жараёнларни математик моделлаштиришда кенг имкониятлар очиб бермоқда.Ушбу мақолада замонавий ҳисоблаш техникалари ва дастурлаш технологияларининг ҳозирги босқичдаги имкониятларини ҳисобга олган ҳолда кўп параметрли ночизиқли регрессия тенгламаларини қуриш, ҳисоблаш алгоритми ва замонавий дастурлаш тилида ифодалаш масалалари муҳокама қилинади.