POLIDISPERS MATERIALLARNI JADALLASHTIRILGAN QAYNASH QATLAMIDA QURITISH VA FRAKSIYALARGA AJRATISH JARAYONLARI TADQIQOTI - Odinayev , Saidjon Abdillo o‘g‘li; Babaxodjayev , R.B. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu ishda polidispers materiallarini jadallashtirilgan qaynash qatlamli ishchi kamerada quritish va fraksiyalarga ajratish tadqiqoti bajarilishi kuzda tutilgan. Maqolada umumiy quritish texnalogiyasi quritish jarayonining turlari haqida tavsiya etilgan rejimlari va quritish agregatlarida qo‘llaniladigan eng samarali rejimlarni tanlash ko‘rsatilgan. Issiqlik tashuvchining fazali o‘zgarishi yordamida vakum kamerasi uchun qo‘shimcha termal nurlanish usuli keltirilgan. Energiyani saqlash jarayonining texnologiyasi va qurilma tuzilishi va qurilmada saqlangan energiyadan foydalanish jarayoni diagrammasi ko‘rsatilgan. Ilmiy va amaliy tadqiqotlarning tahliliy sharhi asosida jahon amaliyotida turli qishloq xo‘jaligi mahsulotlari, meva sabzavotlar va boshqa mahsulotlarni quritish bo‘yicha ilmiy izlanishlar, nazariy tadqiqotlar natijalari, texnologik mashinalarda qo‘llaniladigan mexanizmlarning aniq konstruksiyalari ishlab chiqish bo‘yicha takliflar berilgan.