KARYER POG‘ONALARINING DEFARMATSION HALOTINI O‘RGANISHNING ZAMONAVIY TEXNOLOGIYASI - Rajabov , Shahboz Xolmamat o‘g‘li; Meyliyev , To‘lqin Meyli o‘g‘li; Geldiyev , Rahmatulla Baxtiyor o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada foydali qazilma konlarini ochiq usulda qazib olishda karyer bortlari va ag‘darmalar yonbag‘irlari defarmatsiya holatini uzluksiz monitoring qilish va prognoz qilishni ta’minlash, ularning to‘satdan tushib ketishining, ko‘chkilar va halokatlarning oldini olish ishlarida zamonaviy texnologiyalar ahamiyati o‘rganib chiqildi.