EKOLOGIK MADANIYATNING SIYOSIY, HUQUQIY VA MA’NAVIY AHAMIYATI - Kuziboyeva , Muyassar Anapiyaevna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada insonlarning ekologik madaniyati juda katta siyosiy, huquqiy va manaviy ahamiyatga ega ekanligi haqida so‘z boradi. Insonlarning ekologik huquqlarining tan olinishi fuqarolarning nafaqat tabiat ne’matlaridan bahramand bo‘lishlari, balki atrof-muhitni muhofaza qilishdan manfaatdorligini oshiradi. Insonlarni o‘z huquq va manfaatlari yo‘lida yanada ko‘proq tabiatni muhofaza qilish faoliyatiga jalb etadi.