AYDAR-ARNASOY KO‘LLARI TIZIMIDA TARQALGAN DIPLOSTOMUM SPATHACEUM (RUDOLPHI, 1819) TARQALISHI VA HAYOT SIKLI - Ravshanova , Adolat Ravshan qizi; Aliyeva , Sabrina Xojiakbar qizi; Xushvaqtova , Madina Ulug‘bek qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Tadqiqotning maqsadi Aydar-Arnasoy ko‘llari tizimining Burgomistr (Larus hyperboreus Gunnerus, 1767) gelmint faunasini tahlil qilish va mintaqadagi parazitologik vaziyatning ko‘rsatkichlari sifatida ulardan foydalanish imkoniyatini baholash. Oddiy hayot aylanishi davomida Diplostomum spathaceum adoloserkariyalari ikkinchi oraliq xo‘jayinlaridan biri bo‘lgan burgomistrga yopishadi va ularni bosib oladi.