ҚАЗАҚ ӘДЕБИЕТІН ҚҰРАСТЫРУШЫЛАРДЫҢ БІРІ-ЖҮСІПБЕК АЙМАУЫТҰЛЫНЫҢ ҚАЛАМЫНАН ТУҒАН ТУЫНДЫСЫ ҚАРТҚОЖА РОМАНЫ - Миралиева , Диана Нұрмуқан қызы; Байзаков, Жандос Абдазимович (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Қазақ әдебиетін құрастырушылардың бірі, қазақтың бір туар перзенті Жүсіпбек Аймауытұлының қысқаша өмір жолы, ұлтына, еліне сіңген ерулі еңбектері, атқарған қызметтері, отбасы, оқу ортасы, білім ошағы сондай-ақ қаламынан туған мол мұрасы «Қартқожа» романы. Негізгі тақырыбы, көркемдік ерекшеліктері, шығармадағы сол кезгі әлеуметтік арпалыстар, негізгі кейіпкерлер жайында сөз өрбиді.