ZAMONAVIY TEXNOLOGIOYALARNING TIBIYOTDAGI AHAMIYATI - Xayrullayev , Mo‘minbek Anvar o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bugungi kunda sog‘liqni saqlash sanoati avvalgidek emas. Bu asosan texnologiya va har kuni joriy etilayotgan ko‘plab innovatsion raqamli yechimlar bilan bog‘liq. Tibbiyot olami duch kelgan bir qancha muammolar uchun ko‘plab texnologik yechimlar taklif qilindi va bular tibbiyot sanoatini sezilarli darajada o‘zgartirdi va yaxshiladi. Tibbiyot olamiga katta ta’sir ko‘rsatgan ma’lumotlar to‘plash, davolash, tadqiqotlar va eshitish asboblari kabi tibbiy asboblar sohasida ko‘plab yutuqlar bo‘ldi. Bugungi kunda texnologiya tufayli turli xil kasalliklarni yaxshiroq va qulayroq davolash, bemorlarga yaxshiroq va samaraliroq yordam berish, sog‘liqni saqlash va kasalliklarni nazorat qilish yaxshilandi. Ushbu maqolada texnologiya tibbiyot olamini o‘zgartirgan turli xil usullar haqida batafsil ma’lumot beriladi.