YOSH AVLODNI-VATANPARVARLIK RUXIDA TARBIYALASHDA MUSIQANING O‘RNI - Qambarova , Mahliyo Abdurahmon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada O‘zbek xalqining orzu umidlari musqa orqali ifodalab berilgan.. Musiqa bu tarbiyaning eng faol turi hisoblanishi, Bola tug‘ilgandan so‘ng ilk bor ona allasini tinglab orom olishi, ona allasiga Vatanga muhabbat, ona yurtiga sadoqat kabi insoniy tuyg‘ular mujassamligi,