ҲУЖЖАТЛИ ФИЛЬМЛАРИДА РЕЖИССЁРЛИК МАҲОРАТ - Тилепов , Қуатбай Нукусбаевич (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу мақолада қорақалпоқ кино санъати тарихи ва кинематография соҳасида ўз ижодига эга бўлган кинорежиссёр Төренияз Қалимбетовнинг кинодаги ижод йўли ва режиссёр томонидан тасвирга олинган бадиий ва ҳужжатли фильмлар ҳақида сўз юритилади. Ҳозирги ва кейинги даврларда суратга олинган кино маҳсулотлари кенг таҳлил қилинди ва кўрсатиб берилди.