“INGLIZ VA O‘ZBEK TILIDA TEMIR YO‘L TERMINLARINING LEKSIK - SEMANTIK TADQIQI” - To‘rayeva , Xurshida Bahodirovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada terminologiya bilan ishlash jarayoni muhokama qilinadi. Bo‘lajak mutaxassislar tomonidan o‘quv jarayonida temir yo‘l sohasining tasnifi. Temir yo‘l sohasiga oid atamalar va uni qo‘llash tartibi ta’kidlangan. Ingliz temir yo‘l terminologiyasi mazmuni va strukturasi bilan ajralib turadi. Lingvistik nuqtai nazardan tilning leksik qismini tashkil etuvchi xususiyatlar. Chet tilini o‘qitish metodikasi lingvodidaktikaning ajralmas qismi hisoblanadi va atamalarni o‘rgatishda ularning til xususiyatlarining ahamiyati haqida fikr yuritiladi.