QOYATOSH SURATLARI QADIM INSONIYAT TAFAKKURINI ANGLOVCHI MANBA (SARMISHSOY MISOLIDA) - Shomurodova , Nozima; Niyazova , Maxsuma (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada qoyatosh suratlar chorvador aholi ijod mahsuli ekanligi tahlil etilgan. Qadimgi davr rassomlarining xo‘jalik hayoti, ideologiyasi va madaniy dunyosi haqida ma’lumotlar beradi.Qoyatosh suratlarda o‘tmishnnng har xil davrlarida yashagan ajdodlarimizning kundalik hayoti bilan bog‘liq bo‘lgan hodisalar namoyish etilgan.