БУХОРО КУЛОЛЧИЛИК МАКТАБИ - Гаипова , Мухайё Тулягановна (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ўзбекистон амалий санъатида кулолчилик мактаблари алоҳида ўрин тутади. Улар орасида Бухоро кулолчилик мактабига мансуб марказлар фаолияти миллий санъатни сақлаш, ривожлантиришда аҳамияти улкан. Мақолада Бухоро кулолчилик мактаблари усталари фаолияти, сулолавийлик ва “устоз-шогирд” масалалари кўриб чиқилган.