BOG‘LANGAN GRAFLARDA MARSHRUTLAR. ENG QISQA MARSHRUTNI ANIQLASH ALGORITMI. UNI VARIANTLAR SONI BO‘YICHA XAJMINI BAXOLASH - Yusupova , Janar Kamolovna; Cho‘ponov , Otajon Shuxrat o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada bog‘langan graflarda bir uchdan ikkinchi uchga boradigan eng qisqa yo‘lni topish algoritmi berilgan. Ushbu algoritm1959-yilda Niderlandiyalik olim Edsger Deykstra tomonidan ixtiro qilingan, algoritm Grafning bir uchidan qolgan barcha uchlariga boradigan eng qisqa yo‘llarni topish uchun qo‘llaniladi. Algoritm faqat manfiy og‘irlikdagi qirralari bo‘lmagan graflar uchun ishlaydi. Algoritm dasturlashda keng qo‘llaniladi.