QORAQOLPOG‘ISTON SHAROITIDA YETISHTIRILGAN BAHORGI BUG‘DOY NAMUNALARI AYRIM QIMMATLI XO‘JALIK BELGILARINING TAHLILI - Erjigitov, D.Sh.; Turaev, O.S.; Ziyayev, Z.M.; Dolimov , А.А.; Tursunmurodova , B.T.; Kushanov, F.N. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bug‘doy (Triticum aestivum L.) dunyo bo‘yicha eng asosiy oziq-ovqat ekinlaridan biri hisoblanadi. Bugdoyning qimatli xo‘jalik belgilarini o‘rganish, markerlarga asoslangan seleksiya (MAS) texnologiyasidan foydalanish orqali yangi navlar olishda muhim ahamyatga ega. Ushbu maqolada, bahorgi bug‘doy ko‘chatzorlaridagi ayrim qimmatli xo‘jalik belgilarining statistik tahlillari natijalari keltirilgan. Tadqiqot natijalari kelgusida DNK markerlari asosida MAS texnologiyasini amalga oshirishda foydalaniladi.