МІРЖАҚЫП ДҰЛАТҰЛЫНЫҢ ҚАЗАҚ ӘДЕБИЕТІНДЕГІ КӨРКЕМ ПРОЗА ҮЛГІСІНДЕ ТҰҢҒЫШ ЖАЗЫЛҒАН БАҚЫТСЫЗ ЖАМАЛ РОМАНЫ - Миралиева, Диана Нұрмұханқызы; Байзаков , Жандос Абдазимович (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Қазақтың аса көрнекті тұлғасы, ағартушысы, қоғам қайраткері, ақын, жазушы, жалынды көсем сөздің шебері, Алаш партиясының бас мүшелерінің бірі, қазақтың біртуар азаматы Міржақып Дұлатұлының өмірі, өскен ортасы, жанұясы, шығармашылығы жайында қысқаша мәлімет сонымен қатар, саяси бағыттағы, реализм жанрдағы ақынның көркем туындысы, сол кезеңдегі келеңсіз оқиғаларды, хат бетінен көрсететін, қазақ әдебиетіндегі алғашқы роман Бақытсыз Жамал романы жайында мәліметтер ұсынылады.