JUFT TUYOQLI HAYVONLARDA OQSIL KASALLIGINING KECHISHI - Ismoilov, Muhammadqodir Odiljon o‘g‘li; Haydarov , Jahongir Olimjon o‘gli (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada chorvachilkning ajralmas qismi bo‘lgan qoramolchilik, qo‘y- echkichilik tarmoqlariga katta iqtisodiy zarar olib keladigan oqsil kasalligi haqida adabiyotlar malimotlari keltirilgan. Oqsil kasalligini rivojlanishi, kasallikni qo‘zg‘atuvchisi, kasallangan hayvonlarda namayon bo‘ladigan siptomlar, davolash va oldini olish chora tadbirlari haqida malumotlar keltirib o‘tilgan.