ҲИССИЁТЛАРНИ НАМОЁН ЭТИШДА МУЛОҚОТ ЁКИ КОММУНИКАЦИЯНИНГ АҲАМИЯТИ - Тошкулова, Саломат (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу мақолада коммуникация ва мулоқот тушунчасининг аҳамияти ва унинг турлари, функиялари ҳамда эмоция, ҳис-туйғуларни турли белги ва ҳаракатлар билан етказиш воситалари ҳақида маълумотлар келтирилган бўлиб, мулоқот жараёнини ташкил этувчи ҳолатларнинг социолингвистик ва психолонгвистик аҳамиятларининг самарадорлиги, глобализация жарёнларида лингвистика ва паралингвистиканинг ўрни ва аҳамияти ҳақида маълумотлар келтирган. Эмоционал нутқда кинесика ҳаракатларнинг мавжудлиги ва таъсири. Ҳиссийлик ва экспрессивлик ёзма нутқда шаклланишини баён этишда интеонициянинг роли ҳақида маълумотлар келтирилган.