BARSELONA JARAYONI FRANSIYANING O‘RTA-YER DENGIZI SIYOSATIDA YANGI BOSQICH - Marufova , Yulduz (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada YI ning O‘rtayer dengizi siyosatidagi munosabatlarning yangi oqimi ostida Fransiyaning tashabbusi bilan Yevro-O‘rtayer dengizi davlatlarining konferensiyasi chaqirilishi, XX asr 90-yillar o‘rtalariga kelib O‘rtayer dengizi siyosati YI ning asosiy yo‘nalishlaridan biriga aylanishi va uning bir qancha sabablari kabi masalalar tadqiq etilgan.