OPTIK NURTOLALARNING RIVOJLANISH TARIXI VA ULARNING QO‘LLANILISH SOHALARI - Sodiqova, Shohida; Kurbanov, Mirzaahmad (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada оptik tolaning rivojlanish tarixi, Jon Tindallning eksperimental qurilmasi, yorug‘likning to‘la ichki qaytish qonunini, suv oqimida yorug‘likni uzatilishi, optik tolali giroskop, foton-kristalli yorug‘lik o‘tkazgichlari, shuningdek, optik tolali aloqa texnologiyalarini qo‘llash bo‘ycha ma’lumotlar berilgan.