JAVLON JOVLIYEV HIKOYALARIDA AYOL OBRAZI - Islomov , Shohijahon Shuhratjon o‘g‘li; Boboqulov, Oybek Abdiqodirovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bu maqolada istiqlol yozuvchisi Javlon Jovliyevning tarixiy faktlarga asoslangan hikoyalarida ayol obrazining o‘ziga xos jihatlari yoritilib, boshqa adiblar asaridagi obrazlarga taqqoslagan holda adib mahorati haqida asosli xulosalar berildi.