SILIKAGEL ASOSIDA OLINGAN TARKIBIDA KISLOROD VA AZOT BO‘LGAN SORBENTNING INFRAQIZIL SPEKTRI TAHLILI - Kasimov, Sherzod Abduzairovich; Yodgorov , Ravshan Abdimalik o‘g‘li; Xudoyorova , Nilufar Qaxramon qizi; Samariddinov , Jasur Toxirovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu tadqiqot ishida tarkibida kislorod va azot bo‘lgan ligandni silikagel matritsaga immobillash asosida sorbentlar sintez qilindi hamda uning strukturaviy tuzulishini tavsiflash uchun IQ-spektroskopiyasidan foydalanilgan. IQ-spektr tahlilida olingan natijalar bilan nazariy ma’lumotlardagi tegishli bog‘larning tebranish chastotalari mos ekanligi aniqlandi.