TURIZM TARAWLARINIŃ ILIMIY TIYKARLARINIŃ ÚYRENILIWI - Eshiniyazov , Berdiniyaz Ańsatbay uli; Saliyev, Erkin Polatbay uli; Egamberdiev, Farrux Baxtiyarovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Búgingi kúnge kelib jáhánde turizimniń júzden artıq túrleri hám tarawları bar bolıp, kelejekte onıń jańa túrleri payda bolıwı múmkin. Sonıń ushın da olardı gruppalarǵa ajratıw, klasifikacialaw áhmiyetli másele bolıp tabıladı. Sonı da aytıp ótıw kerek, onıń bársheni qanaatlandıratuǵın, ulıwma qabıl etilgen klassifikaciyasın jaratıw qıyın másele.