ЛИРО-ЭПОСТЫҚ ЖЫРЛАР ЖӘНЕ ОЛАРДЫҢ ХАЛЫҚ АУЫЗ ӘДЕБИЕТІНДЕГІ ОРНЫ - Миралиева , Диана Нұрмухан қызы; Байзаков , Жандос Абдазимович (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Әр бір халықтың әдебиетінен үлкен, аса маңызды орын иелейтін, халықтың ауыз әдебиеті үлгілері. Ауыздан ауызға көшіп, бүгінгі күнге дейін сақталып келген бұл туындылар өте құнды. Сонымен қатар, өз ішіне көптеген тарихы оқиғаларды, әлеуметтік жағдайларды жәнеде белгілі бір уақытқа тиесілі халықтың өмірін баяндайды. Халықтың тарихынан сыр шертетін бұл дастандардың халық ауыз әдебиетіндегі алатын орны, жәнеде, тақырыбы, көркемдік ерекшеліктері жағынан ерекше көзге түсетін, бірнеше үлгілері жайында сөз өрбиді.