“XAMSA” DOSTONLARI NA’T BOBLARINING ISLOM TARIXI BILAN MUTANOSIBLIGI - Sharofova , Maxliyo Shokirjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola sharqning buyuk mutafakkiri Alisher Navoiyning “Xamsa” asari va uning tarkibidagi na’t boblarining islom tarixi bilan mutanosibligi yoritib berilgan. Tadqiqotning maqsadi doston tarkibidagi hamd va na’tlarni tahlil qilish orqali ularning dostondagi o‘rnini belgilash hamda sharq klassik adabiyoti na’munalarini hamd va na’tlarsiz to‘laqonli tushunib bo‘lmasligini isbotlashdan iborat.