БОЛАЛАРДА АККОМАДАЦИОН СПАЗМНИ ДАВОЛАШ УСУЛЛАРИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Рамазонова , Шохибону Шойим қизи (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мазкур ишда РИКМИАТМ Бухоро филиали маслахат поликлиникасида аккомадация спазмини даволашда МАКДЕЛ-09 «Спекл» аппаратини қўллаб унинг натижасини ўрганилди. 30 нафар бола теширилди. Шикоятлар ва клиник инструментал текширувлар асосида аккомадация спазми ташхиси қўйилди. Болалар стандарт текширувлардан ўтказилди ва гуруҳларга бўлиниб, амбулатор шароитда ирифрин кўз томчиси 2.5% ли ва лазерстимуляция усуллари қўлланилди. Даводан олдинги ва даводан кейинги натижалар тахлил қилиниб, даво самарадорлиги бахоланди.