ЎЗБЕКИСТОННИНГ ХОРИЖИЙ ДАВЛАТЛАР БИЛАН ИЛМИЙ ҲАМКОРЛИГИ. (1980 -1990 йиллар мисолида) - Жаҳонгиров, Б.Б. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу мақолада совет тузуми даврида Ўзбекистоннинг хорижий мамлакатлар билан илм-фанни ривожлантириш, ўзаро тажриба алмашиш, кадрлар тайёрлаш борасида малака ошириш, стажировкаларга юбориш, ҳамкорликда ихтиро ва кашфиётлар қилиш учун турли қўшма лойиҳалар устида иш олиб бориш, тажрибалар ўтказиш, ҳамкорликда илмий лабаратория ишларини ташкил этиши билан бирга “Марказ” томонидан республка илм-фанига бир ёқлама муносабат, иқтисодиётнинг баъзи тормоқларигагина зарур бўлган илм-фан соҳаларига қаратилган эътибор масалалари ишончли манбалар асосида таҳлил қилинган.