YOSHLARDA HUQUQIY TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISHDA TA’LIM VA TARBIYANING MOHIYATI - Qosimov , Xamidullo Abduqaxxor o‘g‘li; G‘ulomov , Bekzod Soxibjon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Yoshlarning huquqiy tafakkuri jamiyat va davlatning, shuningdek, shaxsning o‘z huquq va erkinliklarini himoya qilishda ishonchli rivojlanish istiqbollarini belgilab beradi. Yoshlarda shakllangan huquqiy qadriyatlar shaxsning huquqiy tafakkuri mazmunini uning shaxsiy rivojlanishining keyingi bosqichlarida belgilaydi, huquqiy xulq-atvorning tabiati va yo‘nalishini belgilaydi. Bu huquqiy, ijtimoiy-siyosiy va axloqiy tamoyilning turli ko’rinishlariga ega bo‘lgan juda murakkab hodisadir. Maqolada huquqiy ta’lim bilan chambarchas bog‘liq bo‘lgan yoshlarning huquqiy tafakkurini shakllantirish xususiyatlari ko‘rib chiqiladi.