TELEKOMUNIKATRSIYA TIZIMLARIDA MUQOBIL ENERGIYA MANBALARIDAN FOYDALANISH - Axmedov, Durbek Madaminjon o‘g‘li; Nematjonov, Saidolim Tojidin o‘g‘li; Tursunboyev, Ziyodbek Ikromjon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu tadqiqot ishi radio va televidenie aloqa qurilmalarida qayta tiklanadigan energiya manbalaridan foydalanishni o‘rganadi. Maqolada qayta tiklanadigan energiya manbalari va ularning aloqa qurilmalarining uglerod izini kamaytirishdagi roli haqida umumiy ma’lumot berilgan. Shuningdek, u quyosh, shamol va gidroelektr energiyasini o‘z ichiga olgan aloqa qurilmalarini quvvatlantirish uchun ishlatilishi mumkin bo‘lgan qayta tiklanadigan energiya manbalarining turli turlarini va telekommunikatsiya sohasidagi moliyaviy izlanishlar bilan bir qatorda sun’iy intellektning roli yoritilgan.