ИҚТИСОДИЙ МЕХАНИЗМЛАРДАН САМАРАЛИ ФОЙДАЛАНИШ МИЛЛИЙ БОЙЛИКНИ КЎПАЙТИРИШНИНГ МУҲИМ ОМИЛИ СИФАТИДА - Олтаев, Ш.С. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақолада Ўзбекистонда миллий бойлик ҳажми ва ўсиш суръатларини оширишнинг устувор йўналишлари ҳамда уни амалга оширишда давлатнинг иқтисодий механизмлари таҳлил қилинган. Шунингдек, мақолада республикада миллий бойлик таркибини оптималлаштириш, унинг дахлсизлиги ҳамда хавфсизлигини таъминлаш бўйича илмий таклиф ва амалий тавсиялар берилган.