QARSHI SHAHRI KO‘CHALARI CHORRAHALARIDA TIRBANDLIKLARNI TADQIQ QILISH - Xushvaqtova, B.; Abduraxmonov, U. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Qarshi shahri ko‘chalarining transport-ekspluatatsion ko‘rsatkichlari, ko‘chalarning o‘tkazuvchanlik qobiliyati, avtomobillarning “kunduzgi” to‘xtash joylarining tahlili, Qarshi shahrida avtomobillashtirishning o‘sish darajasi, ko‘cha-yo‘l tarmog‘i imkoniyatlari, transport vositalari tirbandligining kelib chiqish sabablari, ko‘chalarda harakatlanayotgan transport oqimining harakat miqdori va tarkibi, tirbandlik bilan bog‘liq yo‘l-transport hodisalari va uni kamaytirish bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan.