“СЫРТТАН КІРІП КЕЛЕТІН, ЖАТ АҒЫМНЫҢ ҚАЗАҚ ХАЛҚЫНЫҢ МӘДЕНИЕТІНЕ КЕРІ ӘСЕРІ” - Миралиев , Диана Нұрмуханқызы; Кошанова, Нилуфар (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақалада, бейжай, сырттан кіріп келетін, жат ағымның кері әсері жайында сөз өрбиді. Яғни кез келген халықтың басына төнген дауы. Әр бір жастың сана сезімін, ақыл-ойын ұлап, үлкен мәселе туындатады, күрделі мәселенің қазақ халқын айналып өтеген рас. Сол себепті де, осы бір күрделі мәселеге тоқтала өтуді жөн көрдік. Әр бір іс тек ұлттың, халықтың 7 үшін.