O‘QUVCHILAR LUG‘AT BOYLIGINI ANIQLASHNING PSIXOFIZIOLOGIK ASOSI - Qayumova , Ozoda Botir qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maktab o‘quvchilari so‘z boyligini aniqlash – pedagogik, psixologik va metodik muammo. Maktab o‘quvchilari so‘z boyligini aniqlashning “tashqi muhit”, intellekt, individuallik kabi psixofiziologik asoslari mavjud. O‘quvchilarning lug‘at boyligini va nutqini rivojlantirishda kechadigan xotira va tafakkur, shuningdek, diqqatning ixtiyoriy va ixtiyorsiz holati kabi psixologik jarayonlar yuz beradi.