EKSKAVATOR TURINING MEXANIK XUSUSIYATLARINI TA’MINLAYDIGON FAZALI ROTORLI ASINXRON DVIGATELGA ASOSLANGAN ELEKTR YURUTMA TIZIMLARI - Mamadjanov , Baxodir Djuraxanovich; Mamatov , Begzodbek Erkinjon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Parametrik rezistor-kontaktorli fazali rotorli asinxron motorni bosqichma-bosqich boshqarish tizimlari, tejamkorligi va tezlikni tartibga solish diapazonini oshirish bo‘yicha elektr yurutmasiga qo‘yiladigan ortib borayotgan talablarni qondira olmasligiga qaramay, bugungi kunda YKTMda keng qo‘llanilmoqda. Tezlikni boshqarish diapazoni 1: 3 gacha. Bir qator sanoat korxonalarining kran mexanizmlari rotor pallasida induksiyon qarshiligi bo‘lgan asinxron elektr yurutma tizimlaridan foydalanadi [68,69,70], garchi bu elektr yurutma tizimlari ham energiya talab qiladi.