O‘ZBEK BOLALAR SHE’RIYATIDA VATAN TASVIRI - Zokirova , Sohiba Muhtoraliyevna; Tojialiyeva , Dilnoza Rasuljon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada vatanparvarlik tushunchasining mazmun-mohiyati, uning tarixiy ildizlari yoritilgan. Shu bilan bir qatorda vatanparvarlik, vatanni sevish va vatanga sadoqat tushunchalarining axloqiy asoslari, farqli jihatlari va dialektik aloqadorligi tadqiq etilgan va ijtimoiy ahamiyati ochib berilgan. Bunda mintaqamizning uzoq tarixdan hozirga qadar insonni ma’naviy fazilatlarini ro‘yobga chiqarishga hissa qo‘shib kelayotgan asosiy manbalar, buyuk allomalarimiz asarlari orqali tahlil qilingan.