BOLALAR UCHUN MEVA PYURESI VA UNING XUSUSIYATLARI - O‘razboyeva , Malohat Shodiyor qizi; Anvarjonov, Ulug‘bek Umidjon o‘g‘li; Mamatqulova, Iroda Ergashevna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Pyureslar odatda bolalar ovqatlari uchun ishlatilsa-da, ular kengroq qo‘llaniladi. Ham meva, ham sabzavot pyuresi butun dunyoda kattalar uchun parhez va ozuqaviy oziq-ovqat sifatida ishlatiladi. Meva pyuresi, ayniqsa, tabiiy sharbatlar va pishiriqlar tayyorlashda xom ashyo sifatida ishlatiladi. Ona suti, shubhasiz, chaqaloq uchun eng yaxshi ovqatdir. Ammo vaqt o‘tishi bilan, chaqaloq olti yoki hatto to‘rt oylik yoshga etganida, uning dietasi yangi mahsulotlar - qo‘shimcha ovqatlar bilan to‘ldirilishi kerak. Sun’iy aralashmalarni iste’mol qiladigan bolalar hayotning to‘rtinchi oyidan keyin sabzavot va meva pyurelarini istemol qilishlari mumkin.