MATEMATIKA FANINI O‘QITISHDA DIDAKTIK O‘YINLARDAN FOYDALANISH - Xoldorov , Xudoyberdi Xasanboy o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada matematika darslarida didaktik o‘yinlardan foydalanish o‘quvchilar zehnini o‘stirish, tez hisoblash ko‘nikmalarini oshirishda muhim ahamiyatga egaligi, O‘yin - bola hayotining uzviy qismi, o‘yin orqali bola atrof - muhit, tabiat hodisalari, manzaralari, buyumlar, o‘simliklar, hayvonlar dunyosi bilan tanishishi yoritilib berilgan.