5-SINF “ ONA TILI” DARSLIGI UCHUN MATN TANLASHDA SAVODXONLIKNI OSHIRISH O‘RNI VA AHAMIYATI - Nishonova, Maftuna Ahror qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada bugungi kunda aynan 5-sinf ona tili darsligi uchun qanday matnlar tanlanishi, uning mohiyati hamda tanlanishi kerak bo‘lgan matnning ilmiy izchilligi nimada ekanligi, bu jarayonda kechadigan muammolarni va ularni bartaraf etish ifodalangan. Shuningdek, bu maqolada bolaning savodxonligini oshirishda foydalaniladigan metod o‘z ifodasini topgan.