OILA MUSTAHKAMLIGI JAMIYAT TARAQQIYOTINING ASOSIDIR - Uzoqova, Madina Chori qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada oilaviy munosabatlar mustahkamligi va ushbu munosabatlar davlat siyosati darajasida ekanligi, qanday omillar oilada farovonlikni va barqarorlikni ta’minlashi, oilaviy ajrimlar, ajrimlarning sabablari, oqibatlari hamda uning farzand tarbiyasiga, ruhiyatiga ta’siri, oilaviy turmushdagi inqirozlarni yengish, kichik va katta yoshdagi inqirozlar, har bir oilada totuvlik hukm surishi uchun qanday yo‘l tutish kerakligi kabi masalalar tahlil qilingan.