QORA SEDANANING FOYDALI VA ZARARLI TARAFLARI TABOBATDA QO‘LLANILISHI - Sattorova , Malika Baxrom qizi; Xolmurodov , Mengboy Amirovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola qora Sedana o‘simlikining tibbiyotda ishlatilishini o‘rganishga, uning foydali xususiyatlarini va potentsial zararli ta’sirini o‘rganishga qaratilgan. Maqolada o‘simlik haqida umumiy ma’lumot, so‘ngra ma’lumot to‘plash uchun ishlatiladigan usullarning tavsifi keltirilgan. Natijalar qora Sedana o‘simligi bilan bog‘liq terapevtik foyda va xavflarni ta’kidlaydi. Muhokama bo‘limi topilmalarning har tomonlama tahlilini taqdim etadi, xulosa va takliflar bo‘limi esa asosiy fikrlarni umumlashtiradi va keyingi tadqiqotlar va o‘simlikni tibbiy qo‘llanmalarda mas’uliyatli foydalanish bo‘yicha tavsiyalar beradi.