“LISON UT-TAYR” ASARIDA QO‘LLANGAN PAREMALARNING SEMANTIK XUSUSIYATLARI - Xo‘jamova, Mo‘tabar (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
“Lison ut-tayr” dostoni bugungi kunda asosan adabiyotshunoslik jihatdan ko‘p tahlil qilingan. Ko‘pincha tasavvufiy jihatlari ochib berilgan. Ushbu maqolamizda “Lison ut-tayr” dostoni tilshunoslik jihatdan tahlil qilindi. Dostondagi paremalar semantik, jihatdan o‘rganildi.