METAFORA VA UNING JAHON VA O‘ZBEK TILSHUNOSLIGIDA O‘RGANILISH TARIXI - Ubaydullayeva, Durdona Rahmonjon; Maxkamova, Dildora Baxtiyorovna; Sayidov, Shukrullo Xaliljonovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Tilshunoslikda metafora haqida yetarlicha izlanishlar olib borilishga qaramay, unga bo ‘lgan qiziqish tobora ortib bormoqda. Chunki tilda so ‘zlardan foydalanish uchun so ‘zlarning o ‘z ma ‘nosi bilan bir qatorda ularning majoziy ma ‘nolarini ham bilish zarur hisoblandai. Bu o‘z navbatida tilshunoslikda metaforani har tomonlama o ‘rganib tadqiq etish zaruriyati borligidan dalolat beradi. Ushbu maqola metaforalarning dunyo va o‘zbek tilshunosligida o‘rganilishi, izohlanishi, o‘xshatishlardan farqi, ularning nutqdai ma’nolari, turlari va shakllanishi haqida ma’lumot beradi.