GAZ TURBINALI DVIGATELLARDA FAOL SOVUTISH TIZIMINING ENERGIYA MANBAI SIFATIDA BUG‘ GAZ QURILMASIDAN FOYDALANISH - Normuminov, J.A.; Mahmadiyorov, E.B (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Yuqori haroratli gaz turbinali dvigatel uchun faol sovutish tizimi taklif etiladi, unda energiya manbai sifatida kombinatsiyalangan sikl ishlatiladi. Faol sovutish tizimiga ega bo‘lgan ikkita o‘xshash gaz turbinali dvigatellar uchun issiqlik samaradorligining hisoblangan qiymatlarini taqqoslash, birinchi holatda sovutish tizimining energiya manbai sifatida gaz turbinali qurilmasi va ikkinchi holatda bug‘ gaz qurilmasi mavjud. Bug‘ gaz qurilmali stansiyadan energiya manbai sifatida foydalanilganda gaz turbinali dvigatelning issiqlik samaradorligi yuqoriroq qiymatga ega ekanligi isbotlangan.