RAQAMLI IQTISODIYOT: YANGILANAYOTGAN O‘ZBEKISTONNI IT PLATFORMALARI, YANGI TEXNOLOGIYALAR VA BIZNES MODELLARI ORQALI RIVOJLANTIRISH YO‘LLARI - Pardayev, Jasurbek Jamshidovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada IT platformalar, yangi texnologiyalar va innovatsion biznes modellari yordamida O‘zbekistonda raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish muammo va imkoniyatlari muhokama qilindi. Maqolada “Raqamli O‘zbekiston” davlat dasturi va xalqaro adabiyot manbalariga asoslanib, yaqin kelajakda O‘zbekiston raqamli iqtisodiyotining o‘sish va rivojlanish salohiyatlari yoritilgan, shuningdek, moliya va raqamli infratuzilmaga kirishning cheklanganligi kabi asosiy muammolar aniqlangan. Maqolaning oxirida IT platformalar, yangi texnologiyalar va innovatsion biznes modellari yordamida O‘zbekistonda raqamli transformatsiyani rag‘batlantirish va turmush darajasini yaxshilashning eng samarador va qisqa yo‘llari qidirildi. Ya’ni IT platformalar, yangi texnologiyalar va innovatsion biznes modellaridan foydalanish orqali O‘zbekistonning raqamli iqtisodiyotini rivojlantirish imkoniyatlari va muammolarini ko‘rib chiqamiz.