МАКТАБ ЎҚУВЧИЛАРИНИ ШАХСИЙ ГИГИЕНА ТАЛАБЛАРИНИ ЎРГАТИШДА ЎҚИТУВЧИНИНГ ВАЗИФАЛАРИ - Қаландарова, Зухра (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу мақола ўқувчи ёшларни гигиена талабларига риоя қилиш ва ўргатишда барча фан ўқитувчилари ўз фани кесимида таълим жараёнида эътибор беришларига қаратилган.Гигиена деб инсонни тарбиялашда ҳаётнниг барча соҳаларига эътибор беришга қаратилишига йўналтирилган.Гигиенага риоя қилиш бу маънан ва жисмонан .соғлом ва баркамол авлод тарбиялаш мамлакатимизнинг олиб борилаётган ислоҳотларининг асосий вазифаларидан иборат эканлигини барча масъул кишилар масъулият билан ёндошуви демакдир.