OLIY TA’LIM MUASSASASI PROFESSOR-O‘QITUVCHILAR ILMIY VA KASBIY FAOLIYATI SIFATINI BAHOLASHDA REYTING TIZIMIDAN FOYDALANISH - Toxirov , Bobirjon Baxtiyorjon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasasi professor-o‘qituvchilar ilmiy va kasbiy faoliyati sifatini baholashda reyting tizimidan foydalanish bo‘yichayechimlarni o‘z ichiga oladi, bu borada Vazirlar Mahkamasi huzuridagi Ta’lim sifatini nazorat qilish davlat inspeksiyasi tomonidan amalga oshirilayotgan muayyan ishlar va Universitetning professor-o‘qituvchilari, fakultetlari va kafedralarining kasbiy faoliyati sifatini reyting baholash kontseptual modelni ishlab chiqish va uni amalga oshirishning tegishli texnologiyasini ishlab chiqish juda mumhim.